Δελτία τύπου

Το σπίτι είναι έτοιμο, με ολοκαίνουργιο σύστημα θέρμανσης! Γιατί να καθαριστεί;

  • 26/8/2019

Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι τα νέα καλοριφέρ περιέχουν υπολείμματα που εισέρχονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής και μπορούν να βλάψουν τον λέβητα και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα ακόμα και κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου θέρμανσης. Αλλά τι μπορούμε να κάνουμε γι ‘ αυτό; Εδώ είναι μερικές συμβουλές!

Παραδόξως, ο καθαρισμός ενός συστήματος θέρμανσης είναι σημαντικός ακόμη και σε ένα νεόδμητο κτήριο ή διαμέρισμα με καινούρια εγκατάσταση και δεν ισχύει μόνο στα παλιά βρώμικα συστήματα ή σε αυτά που έχει αντικατασταθεί ο λέβητας.

Κίνδυνοι στον λέβητα

Ο κύριος κίνδυνος για τους καινούριους λέβητες είναι η μόλυνση του νερού θέρμανσης.

Τα νέα θερμαντικά σώματα που δεν έχουν ξεπλυθεί μετά τη διαδικασία της παραγωγής τους ενδέχεται να περιέχουν λάδι και σκουριά. Επιπλέον, οι αλοιφές που χρησιμοποιούνται για τις κολλήσεις σε μία νέα εγκατάσταση ευνοούν τη διατρητική διάβρωση. Σε αυτό προστίθενται το οξείδιο του σιδήρου που σχηματίζεται κατά τη διάρκεια της διάβρωσης των σωληνώσεων, καθώς και τα άλατα.

Όλα αυτά τα υπολείμματα μπορούν να προκαλέσουν μια ποικιλία προβλημάτων σε: κυκλοφορητές,3οδες βαλβίδες και ο λέβητας χρειάζεται σημαντικά υψηλότερα φορτία αερίου λόγω μειωμένης απόδοσης του συστήματος, ζημιές στον εναλλάκτη θερμότητας του λέβητα ή της αντλίας θερμότητας και τελικά σε διακοπή του συστήματος.

Καλύτερα να είμαστε διορατικοί

Τί μπορεί να γίνει για να αποφευχθεί η αντικατάσταση ή η επισκευή εκατοντάδων χιλιάδων λεβήτων; Η απάντηση είναι απλή:

Δεν περιμένουμε μέχρι να δημιουργηθούν οι βλάβες στο σύστημα θέρμανσης, αλλά ελέγχουμε την ποιότητα του νερού και τηρούμε την ετήσια συντήρηση.

Δεν αρκεί ο καθαρισμός του συστήματος, αλλά και η προσθήκη ενός αναστολέα διάβρωσης, όπως το Fernox F1 (1 δοχείο προστατεύει 100 λίτρα όγκου νερού συστήματος) το οποίο θα αποτρέψει τη διάβρωση και τον σχηματισμό αλάτων.

Για επιπλέον προστασία, τοποθετούμε ένα μαγνητικό φίλτρο της σειράς TF1 το οποίο θα συλλέγει συνεχώς τις ακαθαρσίες του συστήματος, οι οποίες στη συνέχεια μπορούν αφαιρούνται χωρίς να αποσυναρμολογηθεί η μονάδα φίλτρου.

Πρόληψη από την πρώτη μέρα

Αν και η χημική επεξεργασία των συστημάτων θέρμανσης είναι λιγότερο διαδεδομένη στην Ελλάδα, ο αριθμός των συνειδητών χρηστών αυξάνεται.

Η Fernox ως εταιρεία χημικών επιμένει πως η πρόληψη είναι φθηνότερη της θεραπείας και προτείνει την προσθήκη πιστοποιημένων χημικών προϊόντων στα συστήματα θέρμανσης και ψύξης, συμβατών με τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις εγκαταστάσεις.

Σχετικά Άρθρα

Image
  • 26/8/2019

FERNOX – Ουδέτερα Καθαριστικά και Αναστολείς Διάβρωσης

Σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση εκπομπών τουCO2 σε συστήματα με επεξεργασία. Οι συνεχείς βελτιώσεις στην τεχνολογία των λεβήτων, οδηγούν σε αυξημένες αποδόσεις μειωμένους ρύπους και μικρότερους....

Image
  • 26/8/2019

SENSYS: Η επιλογή που πραγματικά κάνει τη διαφορά

Η απλότητα μιας συσκευής για τον ολοκληρωμένο έλεγχο. Το δικό σας έξυπνο σύστημα διεπαφής επιτρέπει τον έλεγχο της σωστής λειτουργίας του συστήματός σας με τη μέγιστη ευκολία....

Ariston
Chaffoteaux
Fernox
Rendamax
Fimi
ΕΣΠΑ